Om Birgitte Dejgaard

Om Birgitte Dejgaard

20 års erfaring som skilsmisserådgiver og familieterapeut

Jeg kan hjælpe dig med at få overblik over og styr på hele situationen omkring skilsmissen.
Gennem mere end 20 år har jeg arbejdet intensivt med alle skilsmissens aspekter , som advokat, jurist og familieterapeut i Statsforvaltningen og som underviser og skilsmisserådgiver i Center for familieudvikling.

Det afgørende brændstof for mit store engagement er, at børn fortjener bedre skilsmisser!
Skilsmissen rammer halvdelen af ægtepar og dermed en tredjedel af børn i Danmark. Det store antal af skilsmisser gør ikke sorgen og krisen mindre for den enkelte. Det er en kæmpe livsomvæltning for såvel forældre som børn – og hvis der ikke bliver taget godt hånd om krisen og sorgen, så bliver de juridiske aftaler ofte indgået på det forkerte grundlag og børnene kommer til at betale prisen.

Jeg vil gerne give dig den nødvendige hjælp, der gør, at I alle kommer godt gennem skilsmissen.

Skilsmisse i børnehøjde

Gennem de sidste 12 år har jeg samlet skilsmissebørn i grupper, hvor de får hjælp og støtte til håndtere skilsmissens udfordringer for dem. Ved her at lytte til børnenes åbenhjertige fortællinger, har jeg opnået et unikt indblik i, hvordan skilsmissen opleves fra børnehøjde.

Jeg kender også til skilsmissens mange aspekter fra mit eget liv, da jeg i 2007 blev skilt. Mine egne børn var dengang 8 og 10 år gamle.

Min baggrund

 • Cand. Jur., Århus Universitet, 1991Advokat (L) 1994
 • Ansat i Statsforvaltningens familieretlige afdeling 1997- 2014
 • Mediator 2001
 • Diplomuddannet Systemisk/Narrativ Familieterapeut 2006
 • Leder af grupper for skilsmissebørn i Vejle, Aabenraa, København og Århus siden 2004
 • Leder af grupper for nyskilte forældre”Skilsmisseskolen” i Statsforvaltningen 2010
 • Medlem af redaktionsgruppen i morogfarskalskilles.dk, et samarbejde mellem Ankestyrelsens Familieretsafdeling og Statsforvaltningen fra 2010-2014
 • Medvirker som ekspert på Social- og Indenrigsministeriet: www.børnimidten.dk
 • Underviser og projektmedarbejder i Center for Familieudvikling fra 2014-2016.
 • Certificeret KIFF-Leder (Kurser i fælles forældreansvar) 2014
 • Certificeret PREP-Leder( Parforholdskursus – Prevention relationship enhancement program) 2015
 • Underviser i Center for Familieudviklings uddannelse af børnegruppeledere 2015-2016
 • Medarbejdende i Projekt Konflikthåndtering som forebyggelse, når forældre skilles
 • Tilknyttet Family Support som kompetenceperson i forhold til support og specialviden indenfor skilsmisseproblematikker.
 • Selvstændig 2016
 • Frivillig mægler i KFUM´s sociale arbejde
 • Supervisor – uddannet ved DISPUK 2017
 • Gennemført Kræftens Bekæmpelses Sorggruppelederkursus 2017
 • Lektor i erhvervsret på Campus Vejle

Ofte er det små ting der skal til

En fars oplevelse af et samtaleforløb

“Jeg havde efter min skilsmisse ikke haft kontakt med min datter gennem 6 måneder. Jeg kontaktede Birgitte Dejgaard, og min datter og jeg startede i et terapiforløb, som efter kort tid gjorde, at vi begyndte at se hinanden igen.

Birgitte har en helt særlig evne til lige så stille og roligt at få lukket spøgelserne ud af skabet. Med en kombination af stor menneskelig indsigt og meget bred faglig kompetence hjalp hun mig og min familie gennem nogle meget svære måneder, hvor vi ikke havde kontakt til hinanden. Med Birgittes hjælp kom vi hurtigt back-on-track, og idag bor min datter hos mig :-).
Det var med andre ord helt ufarligt at gå i terapi, og ikke mindst meget, meget virkningsfuldt. Tak for det.”

Fraskilt far, 49 år