Børn og skilsmisse

Børn og skilsmisse

Hvordan påvirker skilsmisse børn?

Halvdelen af os bliver skilt – det indebærer, at en tredjedel af danske børn er skilsmissebørn. Når der er SÅ mange, kan man nemt komme til at bagatellisere konsekvenserne for det enkelte barn.

Vi tænker måske, at børnene helt naturligt får snakket med hinanden om skilsmissen og at der måske også i skolen bliver taget hånd om barnets situation.

Sådan forholder det sig ikke!

Børn får ikke snakket med hinanden og der er ikke nogen automatik i, at skolen eller andre får taget sig af det barn, der rammes af forældrenes skilsmisse.

Det gør, at mange børn kommer til at gå rundt og føle sig ensomme og ”forkerte”, fordi ingen hjælper dem til at forstå og håndtere, det der følger med.

Det skal dog også understreges, at børn sagtens kan komme godt videre efter forældrenes skilsmisse. Men det kræver en indsats fra forældre og omgivelserne i øvrigt.

Skilsmissebørn – sådan oplever de skilsmissen:

“Børns sorg” på TV2

Hvordan giver jeg mit barn den rigtige støtte?

Jeg har arbejdet med skilsmissebørn gennem mere end 20 år. Min erfaring er at det ofte børnene, der kommer i klemme i en skilsmisse – men heldigvis behøver skilsmissen ikke at sætte varige spor. Hvordan børnene kommer gennem skilsmissen afhænger blandt andet af, hvordan du som forælder håndterer situationen – og forstår at give dit barn den rigtige støtte.

Jeg har samlet mine erfaringer og bedste redskaber i en håndbog, som klæder dig bedre på til at støtte dit barn: Hjælp dit barn gennem skilsmissen. Bogen kan du købe som e-bog eller hardcover her.